4

naam
WHOA in de praktijk: tips en trics
Netlaw-sectie
Insolventie
datum
06-12-2023
locatie
Karel5, Geertebolwerk 1, 3511 XA UTRECHT
uitvoering
sectie Insolventie
categorie
Juridisch
docenten
mr. J. van den Dolder
drs. P.C. van Prooijen
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang lezing J. van den Dolder13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Aanvang lezing P.C. van Prooijen16:00 uur
Einde18:00 uur


inhoud

Het aantal faillissementen zal dit jaar voor het eerst in jaren stijgen. Oorzaken zijn bekende elementen zoals inflatie, personeelsgebrek maar de meest voorkomende zijn de problematische schulden. De Belastingdienst stelt dat er 100.000 ondernemingen zijn met problematische schulden. Alhoewel dit voornamelijk kleine ondernemingen en ZZPers zijn zal dit probleem ook bij zo’n 40.000 MKB en grote ondernemingen spelen. Een belangrijke oplossingsrichting wordt gevonden in het saneren van schulden door middel van akkoorden waaronder de WHOA. De WHOA is bewezen succesvol mits juist toegepast en dé oplossing voor de onderneming in kwestie.


Advocaten en financieel deskundigen zijn in WHOA trajecten onmisbaar. De WHOA vereist immers nauwe samenwerking tussen de ondernemer, de waarderingsdeskundige, financial en de advocaat.


Jacobine van den Dolder (Van Den Dolder Advocatuur) en Pieter Christiaan van Prooijen (Hermes Advisory /WHOA WorkFlow Systems) zullen in een middag de WHOA vanuit juridisch en waarderingsperspectief benaderen. Daarbij ligt de nadruk op een praktische insteek waarbij de theorie en praktijk elkaar afwisselen en uitgebreid zal worden ingegaan op de actualiteiten.


Tot het stellen van vragen en inbreng van casusposities bestaat ruimschoots de mogelijkheid. 

inschrijving
voor inschrijving of interesse in deze opleiding email naar m.haverkate@netlawacademy.nl