4

naam
Verzekeringen in de bouw & Aanneming van werk in het BW
Netlaw-sectie
Bouwrecht
datum
07-11-2023
locatie
Karel5, Geertebolwerk 1, 3511 XA UTRECHT
uitvoering
sectie Bouwrecht
categorie
Juridisch
docenten
mr. A.P.E. de Ruiter
mr. M.B.A. Alkema
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Lezing Anita de Ruiter13:30 - 15:30 uur 
Pauze15:30 - 16:00 uur
Lezing Mark Alkema16:00 - 18:00 uur
Einde18:00 uur


inhoud

Verzekeringen in de bouw

Bij contracteren gaat het met name om een verdeling van risico’s. In de bouw wordt in het algemeen veel aandacht besteed aan een verdeling tussen de bouwpartijen onderling. In dat verband worden uitgebreide bestekken opgesteld. Veel minder wordt gekeken naar de verdeling tussen de bouwpartijen en derden, in het bijzonder verzekeraars. Vaak wordt aan het einde van de rit “nog even” een (CAR-)verzekering afgesloten, zonder veel aandacht te besteden aan wat met verzekeraars wordt afgesproken.


Anita de Ruiter zal stilstaan bij de rol van verzekeringen in de bouw en tegen welke problemen wordt aangelopen als niet tijdig en voldoende aandacht wordt besteed aan de af te sluiten verzekeringen.


Aanneming van werk in het BW

In het bouwrecht wordt veelvuldig gebruik gemaakt van algemene voorwaarden, ook omdat de wettelijke regeling voor aanneming van werk rudimentair is. Regelmatig komt het voor dat geen algemene voorwaarden van toepassing zijn en we dus terug moeten vallen op de wettelijke regeling. De wettelijke regeling is de afgelopen jaren verder ingevuld door de Hoge Raad.


Mark Alkema neemt u in een tijdsbestek van twee uur mee in de wettelijke regeling en de invulling daarvan door de Hoge Raad.

inschrijving
voor inschrijving of interesse in deze opleiding email naar m.haverkate@netlawacademy.nl