4

naam
Professioneel Leidinggeven
datum
15-10-2019
locatie
Jongerius Kantoor, Kanaalweg 64, 3527 KX UTRECHT
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Niet-juridisch
docent
mr. drs. M. ter Huurne
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur
inhoud

Een advocaat behandelt zaken voor cliënten. De focus ligt daarbij op het juridische, maar ook niet- juridische aspecten spelen een steeds grotere rol. U wilt effectief en efficiënt handelen en werkt daartoe samen met ondersteuners en andere collega’s. Gaandeweg begeleidt u ook jongere collega’s, bekleedt u de functie van patroon of stuurt u als partner een geheel team aan. Om de vruchten te plukken van deze samenwerkingsstructuren is het van belang dat u inzicht hebt in wat er allemaal bij komt kijken. U wilt weten hoe u de ander effectief kunt aansturen en wat u moet doen om de toegevoegde waarde hiervan voor uw cliënten en uw organisatie te optimaliseren.


Tijdens deze cursus wordt expliciet op deze aspecten ingegaan. Vragen die onder meer beantwoord worden zijn:  Wat moet u niet en wat juist wel doen om anderen te motiveren? Hoe delegeert u effectief? Hoe gaat u het beste om met weerstand? Hoe zorgt u ervoor dat de ander precies datgene doet wat u van hem of haar verlangt?


Leerdoelen

Na het deelnemen aan deze cursus:

  • hebt u inzicht in hoe u het functioneren van anderen positief kunt beïnvloeden;
  • weet u hoe u optimaal gebruik kunt maken van ondersteuning;
  • kunt u op een effectieve manier omgaan met weerstand;
  • bent u in staat feedback in te zetten ten behoeve van andermans én uw eigen ontwikkeling.


Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor advocaten die (in situaties) een aansturende rol moeten aannemen bijvoorbeeld in de samenwerking met ondersteuners, als begeleider, als patroon, als manager of simpelweg als senior collega. De cursus is verdiepend van aard. Gedurende de cursus is de praktijk van de deelnemers continu het uitgangspunt.


Er is ruimte voor maximaal 15 personen. Bij overschrijving wordt er een reservelijst aangemaakt.