2

naam
Online training Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO) deel 1
datum
07-09-2020
locatie
Online via Zoom-link
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Niet-juridisch
docent
mr. A.P. van Logtestijn
programma
Aanvang15:00 uur
Pauze16:00 - 16:15 uur
Einde17:15 uur


inhoud

Sinds 1 maart jl. is de Kwaliteitstoets Advocatuur van kracht. De toets verplicht iedere advocaat per jaar acht uur te besteden aan een vorm van gestructureerde feedback. Voor 2020 is de kans overigens zeer reëel dat deze eis voor 50% zal gelden, derhalve vier uur in 2020; eind juni zal de Algemene Raad van de Orde hierover een besluit nemen. Een optie om hieraan te voldoen is het Gestructureerd Intercollegiaal Overleg (GIO).


In het GIO staan vraagstukken centraal met betrekking tot de dagelijkse praktijkuitvoering. Dit betekent dat de keuze van de vraagstukken volledig vrij is. De thematiek kan juridisch inhoudelijk zijn, maar het GIO kan bijvoorbeeld ook gaan over gedragsrecht, de vormgeving van de praktijkvoering, commerciële plannen en persoonlijke vragen en dilemma ’s.


Aan het begeleiden van een GIO zijn, anders dan bij intervisie, geen eisen gesteld: iedere advocaat kan een GIO begeleiden. Toch leert de ervaring (bij een aantal kantoren dat reeds deze workshop heeft uitgezet) dat het goed is als begeleiders vooraf enkele handvatten krijgen hoe ze op een goede manier een GIO kunnen begeleiden. Vandaar deze korte, praktische workshop, bestaande uit twee delen van twee uur.


In de eerste workshop op maandag 7 september zal vooral ingegaan worden op deze onderwerpen:

  • Wat is een GIO (formele vereisten)?
  • de rol van de begeleider
  • mogelijke valkuilen voor een begeleider
  • omgaan met weerstand
  • luister- en vraagtechnieken


In een vervolgsessie, op maandag 14 september, zal in groepjes van 4-5 deelnemers vooral geoefend worden met een GIO. Tevens is er dan ruimte om in te gaan op persoonlijke vragen.


Na afloop van deze sessies bent u in staat uw rol als begeleider van een GIO effectief in te vullen.