6

naam
Online Patroonscursus 28 en 29 januari 2021
datum
28-01-2021
- meerdaags
locatie
Online via Zoom-link
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Niet-juridisch
docent
mr. I. Blatter
programma

Donderdag 28 januari 2021

Online training09:30 - 11:00 uur 


Vrijdag 29 januari 2021

Online training09:30 - 11:00 uur 


Programma

De online Patroonscursus ziet er qua programma als volgt uit:


Voorbereiding

Voorbereidende opdracht


Dag 1: 28 januari 2021

  • Online training (1,5 uur) van 09:30 - 11:00 uur
  • Zelfstudie middels een digitale leeromgeving (1,5 uur)


Dag 2: 29 januari 2021

  • Online training (1,5 uur) van 09:30 - 11:00 uur
  • Zelfstudie middels een digitale leeromgeving (1,5 uur)


Afronding

Toets-/reflectie


Digitale leeromgeving

Ten behoeve van de zelfstudie ontvangt u via een digitale leeromgeving (DLO) een voorbereidende opdracht, relevante theorie en literatuur en u ontvangt diverse praktijkgerichte opdrachten om te volbrengen. De voorbereidende opdracht dient te worden ingevuld voorafgaande aan de start van de opleiding.


Voor de zelfstudie is het niet noodzakelijk dat deze op dezelfde dag plaatsvindt als de online trainingssessie. De zelfstudie mag u ook maken op een door uzelf gekozen tijdstip. Uiteindelijk zullen alle opdrachten binnen één week na afloop van de online trainingsdagen moeten zijn gemaakt in de DLO om te voldoen aan de tijdelijke richtlijnen van de NOvA. 

inhoud

In de patroonscursus krijgt u inzicht in de mogelijke uitdagingen en valkuilen rondom het patronaat en leert u hoe u het patronaat succesvol kunt vervullen. Ook leert u hoe u uw advocaat-stagiaire succesvol kunt opleiden en begeleiden in de Beroepsopleiding Advocaten. U verdiept uw coachings- en begeleidingsvaardigheden, waardoor u beter kunt aansturen.


Leer wat de specifieke kenmerken zijn van de jonge generatie stagiaires en hoe u hen het beste kunt motiveren.


U krijgt meer duidelijkheid over waar uw sterke kanten en ontwikkelpunten liggen in relatie tot het begeleiden van advocaat-stagiaires. Voorts krijgt u concrete tips en vaardigheden aangereikt voor een goede begeleiding en voor effectieve communicatie. Tips die onder andere voortkomen uit de vele nominaties van de Patroon van het Jaar.


Tijdens de cursus wordt gebruikt gemaakt van het boek ‘De (pro)actieve patroon’. In dit boek krijgen patroons en iedereen die leiding geeft aan jonge juristen praktische tips en achtergrondinformatie over het succesvol begeleiden en opleiden van advocaten en jonge juristen.