1

naam
Pot Jonker Online jurisprudentielunch
datum
01-06-2023
locatie
Online
uitvoering
Pot Jonker
categorie
Juridisch
docent
mr. F. Bakels
programma
Aanvang12:30 uur
Einde13:45 uur


inhoud

Tijdens deze jurisprudentielunch die wordt verzorgd door Pot Jonker Advocaten, bespreekt mr. Bakels hoofdzakelijk arresten van de civiele kamer van de Hoge Raad. 


Op dit moment verzorgt mr. Bakels al maandelijks jurisprudentielunches voor rechters van de rechtbank Amsterdam. Middels deze online jurisprudentielunch wil hij ook graag zijn kennis en ervaring delen met advocaten. 


Over Floris Bakels
Floris Bakels was rechter bij de rechtbank Haarlem (1984), raadsheer in het gerechtshof Amsterdam (1989) en promoveerde op zijn proefschrift ‘Ontbinding van wederkerige overeenkomsten’ (1993). Vervolgens vervulde hij diverse rollen bij de Hoge Raad der Nederlanden; van advocaat-generaal (1997) tot raadsheer (2002) en uiteindelijk vicepresident (2012-2017). De laatste twee jaar voor zijn pensioen bij de rechterlijke macht wilde hij weer aan de basis staan van de rechtspraak en heeft hij als senior rechter en met name als kortgedingrechter bij de rechtbank Amsterdam gewerkt. Sinds 2020 is hij als intern adviseur verbonden aan Pot Jonker Advocaten te Haarlem. 


Wanneer u zich aanmeldt voor deze online jurisprudentielunch met mr. Bakels, ontvangt u ruim voor elke jurisprudentielunch een mail van Pot Jonker. In deze mail treft u de aanmeldlink voor de eerstvolgende lunch en de syllabus aan.