3

naam
Online cursus Aandeelhoudersovereenkomsten
Netlaw-sectie
Ondernemingsrecht
datum
09-06-2021
locatie
online via Zoom-link
uitvoering
sectie Ondernemingsrecht
categorie
Juridisch
docent
mr. dr. R.A. Wolf
programma
Aanvang14:00 uur
Blok 114:00 - 15:00 uur
Pauze15:00 - 15:10 uur
Blok 215:10 - 16:10 uur
Pauze16:10 - 16:20 uur
Blok 316:20 - 17:30 uur 
Einde17:30 uur


inhoud

In de praktijk worden aandeelhoudersovereenkomsten vaak gebruikt. Ondernemers en investeerders geven hun samenwerking daarmee naast de statuten van de vennootschap vorm. Deze vennootschapsrechtelijke en verbintenisrechtelijke verhoudingen roepen vragen op. Wat regel je in de statuten? Wat regel je in een aandeelhoudersovereenkomst? Wat zijn de grenzen daarbij? In welke mate werkt een aandeelhoudersovereenkomst in de vennootschapsrechtelijke verhoudingen door? Ook de bevoegdheden van de diverse organen van de vennootschap is een punt van aandacht. In welke mate kunnen aandeelhouders invloed op het bestuur uitoefenen, of juist niet? Hoe richt je in dat kader de governance binnen de vennootschap in een aandeelhoudersovereenkomst in?


Geschillen tussen aandeelhouders onderling en met het bestuur komen veelvuldig voor. Op welke wijze kun je op die geschillen in een aandeelhoudersovereenkomst voorsorteren, zodat er middelen ontstaat dergelijke geschillen efficiƫnt op te lossen?


Deze en andere vragen komen in de cursus Aandeelhoudersovereenkomsten aan de orde. Aan de hand van een aantal eenvoudige casus wordt op deze vragen antwoord gegeven. Na de cursus bent u op de hoogte van de belangrijkste aandachts- en knelpunten bij aandeelhoudersovereenkomsten in besloten samenwerkingen. Vanuit het gezichtspunt van de meerderheids-, minderheidsaandeelhouder en de vennootschap krijgt u handreikingen voor de advisering van uw cliĆ«nten.

inschrijving
voor inschrijving of interesse in deze opleiding email naar m.haverkate@netlawacademy.nl