4

naam
Masterclass Lean voor legals
datum
17-05-2018
locatie
Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX UTRECHT
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Niet-juridisch
docent
mr. N. Mookhoek
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Basisprincipes lean 13:45 uur
Oefening "verspilling"14:15 uur
Koppeling naar juridische praktijk14:45 uur
Pauze15:15 uur
Value Stream Mapping15:45 uur
Terugkoppeling naar de eigen praktijk16:45 uur
Plenaire afronding17:15 uur
Afsluiting17:45 uur
Einde18:00 uur
inhoud

Lean is in opkomst in de juridische sector. Advocaten en legal counsels die de principes al toepassen, merken de voordelen van de lean principes in hun dagelijkse werk. Centraal in de lean theorie staan de begrippen klantwaarde en verspilling. Daarmee is de filosofie een antwoord op de veranderende marktomstandigheden in de juridische sector. 


Praktisch toepasbare methodiek

In deze masterclass leert u de theoretische uitgangspunten van de lean filosofie. U kent na afloop de verschillende begrippen uit de theorie. Omdat wij de leanprincipes vertaald hebben naar de juridische sector zijn ze direct toepasbaar in uw praktijk. De theorie wordt afgewisseld met praktijkoefeningen. Lean is een waardevolle methodiek om meer tevreden klanten te krijgen en te behouden. 


Doelstellingen

Na de masterclass kent u de lean principes, weet u welke toepasbaar zijn in de juridische praktijk en kunt u een begin maken met het toepassen van de principes in uw praktijk. 


Onderwerpen

  • Wat is lean?
  • Waarom lean in de juridische praktijk toepassen?
  • Wat is klantwaarde?
  • Hoe bied ik de klant "waarde"?
  • Wat zijn de belangrijkste verspillingen in de juridische praktijk?


Trainer

Nico Mookhoek is jurist en werkt al meer dan 15 jaar in verschillende rollen voor advocaten, notarissen en bedrijfsjuristen. Hij heeft een certificering "Black Belt Lean" bij het Lean Management Instituut. Hij begeleidt MKB-bedrijven, advocatenkantoren en bedrijfsjuridische afdelingen met de implementatie van de leanprincipes.