3

naam
Leiderschap in de advocatuur
datum
29-06-2022
- meerdaags
locatie
Bomen op Locatie, ’s-Gravelandseweg 37, 1381 HK Weesp
uitvoering
NetlawExclusief
categorie
Niet-juridisch
docenten
mr. A.P. van Logtestijn
J. Kuipers
programma


Ontvangst16:00 - 16:30 uur
Aanvang16:30 uur
Diner18:30 - 19:00 uur
Einde20:00 uur


inhoud

Bij het (naderend) partnerschap komen nieuwe taken en verantwoordelijkheden. Je wordt geacht eigen omzet te genereren en anderen aan het werk te houden, financieel en budgettair moet het kloppen, je moet leren leidinggeven aan mensen en aan een team. Alles bij elkaar een aantal serieuze uitdagingen. In deze praktische leergang begeleiden we (aankomende) partners bij deze nieuwe aspecten.

Doelgroep

Deze leergang is gericht op (aankomend) partners van Netlaw lidkantoren of partners die dit recent zijn geworden, en die medeverantwoordelijk zijn voor de toekomst van het advocatenkantoor, persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden en/of de dagelijkse gang van zaken binnen hun sectie willen verbeteren.

Programma

Het programma is opgezet door Law4ce in samenwerking met Netlaw en wordt begeleid door Anton-Pieter van Logtestijn. In vijf sessies wordt een aantal onderwerpen dat relevant is voor u en uw praktijk/kantoor behandeld, namelijk:

 • Persoonlijk leiderschap
 • Financiën, project management en legal operations
 • Business development en marketing
 • Leidinggeven aan advocaten
 • Managen van een team

Persoonlijke begeleiding

De leergang start met een persoonlijk intakegesprek, waarbij de persoonlijke leerdoelen van de deelnemer worden verkend. Deze leerdoelen worden daarna voortdurend meegenomen. Aan het eind van de leergang vindt nog een persoonlijk coachgesprek plaats. Indien gewenst kan ook tussentijdse coaching plaatsvinden. Alle individuele gesprekken zullen online georganiseerd worden.

Leerdoelen

De leergang is opgesteld voor de volgende leerdoelen:

 • Ontwikkeling van je persoonlijke skills als leider
  Hoe kun je je ontwikkelen als goede leider, wetend dat veel partners in de eerste plaats vooral goede advocaten zijn. Wat is daar voor nodig?

 • Teamontwikkeling
  Hoe kom je tot prettig werkende teams, die vanuit eenzelfde visie dagelijks met elkaar succesvol samenwerken?

 • Effectieve bedrijfsvoering
  Als (managing) partner ben je ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering; Maar wanneer is de bedrijfsvoering effectief en efficiënt? Hoe ga je om met veranderingen binnen kantoor en binnen de omgeving waarin kantoor opereert, én hoe geef je leiding aan de dagelijkse operatie.

 • Business development en acquisitie
  Hoe onderscheid je je als kantoor, hoe draag je die boodschap uit en hoe houd je focus op de essentiële zaken met betrekking tot business development


Elke bijeenkomst wordt ingevuld en ingeleid door een (gast-)docent. Hij/zij introduceert op een gedegen manier het onderwerp van de avond, waarna er vooral ook veel ruimte is voor reflectie, discussie, casuïstiek, e.d. Een van de beide begeleiders is bij de avond aanwezig als discussieleider.


Elke avond start om 16:30 uur en loopt tot 20:00 uur (indicatief) en wordt gehouden in Bomen op Locatie, ’s-Gravelandseweg 37 1381 HK Weesp . Tussendoor is er ruimte voor een diner  van 30 minuten.

Prijs:                                       

€ 1.995 excl. BTW per deelnemer (inclusief 5 boeken)

Aantal bijeenkomsten:            

5 avonden à 3 uur (16:30u - 20:00u)

Punten:   

15 PE-punten (NOvA).