4

naam
Legal Projectmanagement
datum
07-06-2018
locatie
Villa Jongerius, Kanaalweg 64, 3527 KX UTRECHT
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Juridisch
docent
M.Sc T. Schrama
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur
inhoud

Legal Projectmanagement: verbetering klantrelaties, geen stress, meer winst!


De relatie met de cliënt is cruciaal voor elke advocaat. Bij elk dossier moeten de verwachtingen van de cliënt gehaald worden. Dus op tijd, binnen budget en conform de overeengekomen kwaliteit en zonder onnodige kostenoverschrijdingen, vertraging of stress. Bovendien ervaren velen een toenemende druk om de dossiers sneller en efficiënter uit te voeren, vaak met alternatieve prijsmodellen. Daarnaast ervaren veel advocaten een dagelijkse 'ratrace' om het werk af te krijgen of ervaren het tegenovergestelde met juist urgentie om meer cliënten te krijgen.


Grote hectiek en (on-)rust wisselen elkaar zo af.  En ook intern ontstaat er druk op de bestaande manier van werken vanuit andere behoeften van work-life balance, behoefte aan duidelijke instructies, andere toekomstverwachtingen, de opkomst van slimme software en derde partijen waarbij delen van het juridisch werk kan worden uitbesteed.


Tegen deze achtergrond is de training Legal Projectmanagement ontwikkeld. Legal Projectmanagement stelt u in staat om de doorlooptijd, tijdsbeding en kwaliteit goed te beheersen van alle dossiers, van groot tot klein. Afboekingen behoren tot het verleden, de cliënt wordt beter bediend en het werk veel beter gepland. De rol van advocaat kan hierdoor ook verbreden om meer met en vanuit de cliënt te werken.


In de training van een halve dag wordt dieper ingegaan op de achtergrond en mogelijkheden van LPM, maar bovenal laat het u zien hoe u in de praktijk projectmatiger kunt werken. En wat het u kan opleveren. Er is in de training veel ruimte voor discussie om het praktisch toepasbaar te maken voor uw eigen situatie.