4

naam
GEANNULEERD Internationale handel en BTW (in nationale en internationale context)
Netlaw-sectie
Ondernemingsrecht
datum
01-10-2020
locatie
Kneppelhout (Gebouw Willemswerf), Boompjes 40, 3011 XB Rotterdam
uitvoering
sectie Ondernemingsrecht
categorie
Juridisch
docenten
mr. T.A.J.S. Hesselink
C. van den Berg
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur


inhoud

Ondernemingen die opereren in de internationale handel worden vrijwel dagelijks geconfronteerd met complexe verplichtingen die de internationale handel met zich meebrengt, waaronder douane en BTW verplichtingen. De vakgebieden douane en BTW zijn ook sterk in elkaar verweven als het om internationaal goederenverkeer gaat.


In het ondernemingsrecht krijgen de internationale handel verweven onderwerpen zoals douane, export compliance (export controls en sanctiewetgeving) en BTW, gelet op de daarmee gemoeide financiƫle en reputationele belangen, meer aandacht. Denk bijvoorbeeld aan de (V)DD processen bij M&A.


In deze cursus geven Tim Hesselink (partner / douane en export controls specialist bij Kneppelhout) en Charles van den Berg (partner / BTW specialist bij VAT Partners) een algemene inleiding op een aantal bijzondere onderwerpen waarmee ondernemingen in de internationale handel rekening dienen te houden.


Aan de hand van praktijkvoorbeelden gaan zij in op rol van douane, export compliance, aspecten van internationale handel en BTW in het nationale en internationale goederenverkeer. Uiteraard wordt daarbij ook ingegaan op de Brexit.