4

naam
Hoger beroep
datum
13-10-2021
locatie
Karel5, Geertebolwerk 1, 3511 XA UTRECHT
uitvoering
NetlawAcademy
categorie
Juridisch
docent
mr. B. van Schaick
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur


inhoud

Procederen in hoger beroep in civiele zaken ontwikkelt zich steeds meer tot een specialisme, en is in elk geval een vak apart. In hoger beroep draait het niet alleen meer om een goede presentatie van het materiële geschil en het standpunt van de cliënt daarover.


Een goede memorie van grieven is geschreven met aandacht voor de procesrechtelijke kant van de zaak. Welke structuur krijgt uw memorie, welke grieven formuleert u wel en welke niet, en hoe reageert u in uw memorie van antwoord? Kan het in maximaal 25 bladzijden? Wat betekent de beruchte tweeconclusieregel voor uw zaak? Wat zijn de kansen en risico’s van de devolutieve werking van het appel? Wat kan een mondelinge behandeling nog voor u of uw wederpartij betekenen en ook: wat niet? Is het verstandig om te appelleren tegen een ongunstig tussenvonnis? Wat kunt u met een incidenteel appel bereiken?


Deze en andere onderwerpen komen aan de orde in de cursus "Hoger beroep”, vanuit het perspectief van een advocaat met jarenlange ervaring als raadsheer-plaatsvervanger in het hof Amsterdam en lid van het voormalige Bijstandsteam hoven.