4

naam
Alimentatie en de ondernemer
Netlaw-sectie
Familierecht
datum
01-10-2019
locatie
Karel5, Geertebolwerk 1, 3511 XA UTRECHT
uitvoering
sectie Familierecht
categorie
Juridisch
docenten
mr. R. van Coolwijk
mr. T.A. van Baaren
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur
inhoud
Na afloop van het volgen van deze cursus bent u helemaal bij op het gebied van alimentatie en bent u tevens een (nog betere) gesprekspartner voor de accountant van de ondernemer op het gebied van alimentatie.


De onderwerpen die aan bod komen zijn:
– behoefte van partijen
– de draagkracht van partijen
– specifieke problematiek bij de DGA / ondernemer
– actualiteiten rondom alimentatie
– jurisprudentie


Uiteraard wordt er uitgebreid stilgestaan bij de wetswijzigingen rondom de partneralimentatie alsmede de wijzigingen in het fiscale stelsel.


Over de docenten:

mr. R. (Rob) van Coolwijk is inmiddels jarenlang werkzaam als familierechtadvocaat en vFAS-scheidingsmediator. In de periode van november 2012 tot november 2015 is Rob voorzitter geweest van de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Ook is Rob bestuurslid geweest van het Instituut voor Mediation en Familierechtopleidingen (IMFO). Naast zijn praktijk geeft Rob regelmatig lezingen en cursussen op het gebied van het familierecht voor andere advocaten en dienstverleners. Ook publiceert hij met enige regelmaat artikelen over familierechtelijke onderwerpen in (juridische) vakbladen en blogs.


mr. T.A. (Tom) van Baaren heeft een brede opleiding genoten aan de Universiteiten van Nijmegen (Nederlands recht en Notariële vakken) en Tilburg (Belastingkunde) en daarna een opleiding tot mediator gevolgd. De afgelopen 17 jaar heeft hij het fiscale vak in algemene zin geleerd en is uitgegroeid tot echtscheidingskundige. Het is zijn passie om mensen die een vervelende persoonlijke periode doormaken, te helpen om hun financiële en fiscale toekomst weer helder te kunnen zien. Naast adviseur is hij ook erkend docent voor advocaten en andere juristen op het gebied van de financiële en fiscale aspecten van echtscheiding.