4

naam
Actualiteiten subsidierecht
Netlaw-sectie
Bestuursrecht
datum
11-10-2022
locatie
Karel5, Geertebolwerk 1, 3511 XA UTRECHT
uitvoering
sectie Bestuursrecht
categorie
Juridisch
docenten
mr. D.K. Jongkind
mr. L.W. Verboeket
mr. V.A. van Waarde
programma
Ontvangst13:00 - 13:30 uur
Aanvang13:30 uur
Pauze 15:30 - 16:00 uur
Einde18:00 uur


inhoud

Een van de belangrijkste beleidsinstrumenten van de Nederlandse overheid is de subsidie. Onze overheid verstrekt jaarlijks vele miljarden euro’s aan subsidie. Maar welke regels gelden daarbij? In de cursus Actualiteiten subsidierecht gaan Demy Jongkind, Louise Verboeket en Veerle van Waarde aan de hand van actuele jurisprudentie in op belangrijke ontwikkelingen op het terrein van het subsidierecht. Daarbij komen vragen ter sprake als:


  • Wat is een subsidie en hoe onderscheidt die zich van andere vormen van overheidsfinanciering, zoals opdrachten en coronasteun?
  • Op welke manier kan de overheid subsidie verdelen?
  • Moet de overheid geïnteresseerde partijen altijd de kans bieden om mee te dingen naar een subsidie?
  • Hoe gaat het proces van subsidieverstrekking in zijn werk?
  • En wat als een subsidiezaak voor de rechter komt?


Tijdens de cursus Actualiteiten subsidierecht krijgt u antwoord op deze en andere vragen, waarbij steeds het perspectief van zowel de overheid als de aanvragers en ontvangers van subsidie wordt belicht. Ook worden praktische tips gegeven over de spelregels die gelden bij de verdeling van subsidies.


Na het volgen van deze cursus bent u helemaal op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het terrein van het subsidierecht en heeft u inzicht in wat deze ontwikkelingen betekenen voor uw praktijk.