3

naam
De Mindfulnesstraining voor advocaten
rechtsgebied
datum
20-10-2017
locatie
Paviljoen Puur, Overdiemerweg 37, 1111 PP Diemen
uitvoering
NetlawAcademy
NOvA
deelname PO
categorie
Niet-juridisch
NetlawAcademy
stageplus
docent
Thomas 9 zw 1 T. Bijsterbosch
programma

Paviljoen Puur

Ontvangst:   9.00 - 9.30 uur

Aanvang:      9.30 uur

Einde rond: 13.00 uur met aansluitend een lunch

 

inhoud

Mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen middel tegen stress, angststoornissen, depressie, piekeren, zorgen en omgaan met pijn. Mindfulness kan helpen om rust en balans te vinden te midden van de dagelijkse drukte.

 

In de mindfulnesstraining oefen je met aandacht geven aan wat je van moment tot moment ervaart: je traint je hersenen om minder in je hoofd en meer in het hier en nu te zijn. Dit brengt een gevoel van rust, balans en meer ruimte in je hoofd.

 

De training bestaat uit praktische, toegankelijke oefeningen die in het dagelijks leven goed uitvoerbaar zijn. Een belangrijk effect van de training is dat je je activiteiten in het hier en nu met meer aandacht en rust kunt verrichten.

 

De trainer deze dag is Thomas Bijsterbosch (1978). Thomas is de vaste mindfulnesstrainer bij o.a. een aantal advocatenkantoren aan de Amsterdamse Zuidas en in de Beroepsopleiding voor Advocaten. Hij is gecertificeerd bij de Vereniging Mindfulness-based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) in categorie 1 (hoogste categorie). Thomas is opgeleid tot professioneel theaterregisseur aan de Hogeschool voor de Kunsten te Amsterdam. Hij heeft vele theaterproducties gemaakt en werkt als trainer (gesprekstechnieken, houdingsbewustzijn, speechen en storytelling), coach en trainingsacteur.